diákélet

2022. szeptemberében egy régóta várt eseménnyel, a Kárpát-medencei Protestáns Teológus Találkozóval indult a tanév. Jó volt kezet szorítani azokkal, akik hozzánk hasonlóan arra készülnek, hogy lelkipásztorként szolgálják Istent. A hétvége idején gyarapodhattunk tudásban és hitben, közösségben és testvériségben egyaránt az előadások és közösségi programok által, mindez pedig a közös úrvacsorázásban lett teljessé.

Amikor valamilyen esemény alkalmával a múltra tekintünk vissza, általában elszokott hangzani, hogy a múltbéli örökségünknek nagy értéke van. Többek számára ugyancsak ismerősen cseng a gondolat, miszerint ahhoz, hogy tudjuk merre tartunk, elengedhetetlen tudni, hogy honnan jövünk. Bár egy 30 éve alakult diáklap, a Quo Vadis nem ilyen nagy létkérdésekre hivatott válaszolni, azt hiszem mindenképp jogos ha kijelentjük: büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak egyházként, Teológiai Intézetként, hanem diákságként is van egy ilyen örökségünk.

Április 21–23 között Parajdra kirándult a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet harmadik évfolyama. A diákcsoport évfolyamfelelősükkel arra törekszik, hogy fel évente egyszer közösen töltsön el egy hétvégét, ahol kötetlen beszélgetésekkel, szabadidős tevékenységekkel és legfőképpen aktuális témájú bibliaórával erősítse a közösségi érzést.

Anul universitar 2021-2022 nu părea inițial promițător din cauza restricțiilor cauzate de pandemia SARS Covid-19. Considerăm însă, că mai multe obiective și planuri au fost atinse.

A 2021-2022-es tanév a járvány okozta korlátozások miatt kezdetben nem biztatott sok jóval, mégis több célt és tervet sikerült megvalósítani a szabályok betartásával is.

2022. május 24-én este 19 órától tartotta záróeseményét a „Teológiai Szakkör” nevet viselő hallgatói tudományos önképzőkör. A rendezvény meghívottja Veress Zsombor gyógyszerész, világutazó, a Küküllői Református Egyházmegye főgondnoka volt, aki Isten kezét fogva, a Föld körül címmel tartott előadást és hívta egy Föld körüli utazásra a résztvevőket.

Csendesnapok 2020. február 14-15.

A Protestáns Teológiai Intézet 2020. februári csendesnapjai áhítattal kezdődtek. Sógor Árpád ifjúsági lelkész a teológusok mindennapjaira reflektálva beszélt a teológusi és lelkészi szolgálat örömeiről és nehézségeiről, az ennek kapcsán bennünk felmerülő kérdésekről. Hogyan lehet az igehirdetésen keresztül az evangéliumot a hagyományos keretek között megszólíthatatlan emberekhez is eljuttatni? Mintegy jótanácsként és célkitűzésként megfogalmazta, hogy teológus közösségünknek el kellene indulnia a változás útján avégett, hogy ne legyünk olyanok, mint egy átlagos közösség.

A 2018-2019 akadémiai év második féléve a régi hagyománnyal rendelkező csendesnapokkal vette kezdetét, pénteken és szombaton, azaz február 15-16-án. Az Intézet hallgatói több meghívott lelkipásztor, szakember előadása, szakmai beszámolója révén nyerhettek betekintést különböző témákba, amelyek vezérvonala a gyülekezetépítés volt.

Oldalak

Subscribe to diákélet