Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társasága 
 
KIÚT 4.0
Kedves, jó barátunk!

    Tavasszal, március 15-én azzal a felkiáltással bocsájtottuk útra a KIUT elsô változatát, hogy segítségével bebarangatolhatóvá válnak Erdély tájai. Nemcsak nagyhírû városai: Kolozsvártól Temesvárig, Nagyváradtól Marosvásárhelyig, Aradtól Brassóig, és Szatmárnémetitôl Gyulafehérvárig, hanem apró falvai is, melyek azonban Erdély nagy múltját idézik, vagy melyek szellem-óriásokat adtak: Szôdemeter, Farkaslaka, Nagyszentmiklós, Érmindszent, Szépkenyerûszentmárton.
    Azzal a meggyözôdéssel dolgoztunk, hogy a VET két legfontosabb célkitûzését szolgáljuk: nemzeti közösségeink szellemi-lelki gyarapodását, és a program háromnyelvûsége révén  baráti jobbot nyújtunk a velünk együttélô román és német közösségek felé.
    Kilenc hónap múltán most, '97 karácsonyán íme, itt az igazi KIUT! Az új változattal mindkét irányban tovább léptünk. Nemcsak a szó földrajzi, hanem átvitt értelmében is.
    A most indított szoftver rajtábrája a régi: a színes erezet nem más, mint Erdély útjainak ágas-bogas hálója, de az F7 billentyût leüti (DOS üzemmódban), illetve ha a  Alap\Beállítás menüpontra rákattint (Windows alatt) reméljük, kellemes meglepetés, öröm éri.
     A Dunán innen és túl, a Kárpátoktól délre és azokon túl esô tájak négy régióban jelennek meg, melyek akár egyenként, akár országonként a KIUT részévé tehetôk. A tér megnövekedett és kitágult, látóhatárunknak más íve és új határa lett:  Erdély után és általa- most Magyarország és Románia.

Jó barangolást!

Készítették: Kovács Imre, Ilyés Réka, László Lehel, G.T., P.N.,  K.S.,O.Zs.,
             V.A.,L.E.,P.L.,M.M.,T.Z., P.M.jr, P.Cs. és sokan mások.
U.i.:
1. Programunk az Internetrôl is letölthetô ( http://proteo.kereszteny.hu/kiut ) és továbbra is ingyenes, tehát mindenkinek érvényes "licenctörô" felhívásunk:
     "Másold és add tovább!"
2. Ha közcélú adakozással, a köz céljait szolgáló munkánkat támogatni szeretné, ezt megteheti az alábbi számlára történô átutalással:
 VET (STUP) Banca Comerciala Romana - Filiala Odorheiu Secuiesc
          Kontó: 45101362 lei, vagy 472181603900 USD
3. Nem kétséges, hogy e programban is lesz hiba bôven. A javító szándekú észrevételeiket a 0040-264-199527 tel/fax számon várjuk, illetve az alábbi címen.

E-mail: office@praemium.ro

    Jelszavunk továbbra is :
                            Másold és add tovább!
 
2. verzió
3. verzió
4. verzió
Dos változat:  kiut2dos.zip 
Windows változat: kiutwin.zip 
 
Dos és Windows változat egyben: 
v3doswin.zip
Dos és Windows változat egyben:
lemez 1: kiut4d1.zip
lemez 2: kiut4d2.zip
 
Franciaországi tükör

 Vissza a ProTeo-ra.