Hit mellé ismeretet... (IV) - Tudományos Diákköri Konferencia a Teológiai Intézetben

A bemutatók időpontja 2022. május 18, szerda 14.00 óra. Helyszíne a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Bethlen Gábor tanterme.

Felvezető előadás

Éles Éva: Rejtélyes találkozások - A börtönben levő lelkek az 1Pt 3,18–22 kontextusában

1Pt 3,18–22 különös és egyik legnehezebben értelmezhető szövege a Szentírásnak. A Kis-Ázsiában igazságtalanul szenvedők számára megfogalmazott parainézis hitvallásos kiegészítést kap ebben. A perikópa bizonyságot ad arról, hogy Krisztus halála, feltámadása és mennybemenetele, a szabadítás, térben és időben sokkal tágasabb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Az előadás Krisztus és a börtönben levő lelkek rejtélyes találkozásának exegetikai és teológiai koordinátáit kívánja megjelölni. Három kérdés mentén vizsgálódunk: Kik ezek a lelkek? Miről prédikált nekik Krisztus? Mikor történt a találkozás?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

A 2021-2022. akadémiai évben ez az esemény a magyar Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósítjuk meg. Az esemény plakátjának PDF változata letölthető a jobb oldali sávból.

Program

Megjegyzés: Az előadás címére kattintva megtekinthető az összefoglaló. Az alábbi szűrőkkel lehet csoportra, illetve az előadás helyszínére szűrni. Az időpontra kattintva hozzáadhatja az előadást a Google Naptárához.

Csoport
Terem

2022/05/18 szerda

Időpont Előadó / Felelős Esemény

Támogató