Așa începem anul academic 2020-2021

Noul an universitar începe la Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca în conformitate cu reglementările pentru situația epidemiologică, cu prezență fizică la cursuri și seminarii. Formarea profesională a studenților care vor deveni preoți și pastori în biserici include în esența sa coexistența comunității și practica comuniunii.


Noul an universitar începe la Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca în conformitate cu reglementările pentru situația epidemiologică, cu prezență fizică la cursuri și seminarii. Formarea profesională a studenților care vor deveni preoți și pastori în biserici include în esența sa coexistența comunității și practica comuniunii. Prin urmare, situația epidemică actuală reprezintă o provocare accentuată pentru instituțiile cu un asemenea caracter. Cum se va desfășura activitatea în cadrul universității în contextual actual?

Purtarea măștii de sănătate în toată clădirea, atât pentru studenți, cât și pentru personal, este obligatorie. Produsele de dezinfectare a mâinilor au fost plasate peste tot la intrările în clădire, săli de clasă și birouri. Păstrarea unei distanțe în interiorul și în afara clădirii este, de asemenea, obligatorie.

Având în vedere contextul actual, întrunirile mai mari care necesită prezența mai multor grupuri vor fi limitate pentru moment. În consecință, slujbele de devoțiune zilnice de dimineață și seară vor fi adaptate condițiilor permise de sălile aferente acestor evenimente. Aula universității permite în condițiile actuale prezența a 70 de persoane.

Reglementările autorităților impun restricții privind contactele între grupuri. Consecința directă a acestui fapt este că orarul studenților va fi aranjat în funcție de sălile de curs disponibile. Fiecare sală poate fi utilizată doar de un singur grup de studenți. Utilizarea optimă a sălilor de curs, ceea ce în învățământul universitar era normal, nu poate fi implementată în contextul actual. Pentru a crea condițiile necesare, ITP va folosi și sălile colegiului Apafi de lângă clădirea principală a Institutului.

Capacitatea sălii de lectură a bibliotecii va fi, de asemenea, redusă la 50%. Tranziția între grupuri este limitată și aici. Într-o zi a săptămânii numai studenții aparținând aceleiași grupă pot folosi spațiul de lectură, pe baza unui program preliminar. La sfârșitul fiecărei zile, sala de lectură este dezinfectată.

Internatul, care este și locul coexistenței comunității, funcționează și el cu o capacitate limitată. Pentru a îndeplini standardele actuale, în acest an universitar ITP nu va oferi spațiu de cazare altor studenți din afara Institutului. Studenții vor fi cazați câte două într-o cameră de trei / patru persoane. Adunările non-educative în clădirea principală sunt limitate. Nu este permisă nicio activitate care contravine principiilor separării sau limitării interacțiunilor între grupuri de studiu.

Activitatea personalului administrativ este, de asemenea, adaptată în multe privințe situației epidemiologice actuale, cu un program extins pentru a oferii servicii ample de dezinfectare.

Regulile și limitările impuse ne învață ascultarea și răbdarea. Totodată trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilitatea, nu numai pentru noi, ci și pentru ceilalți din jur. Pentru ca noul an academic să funcționeze pe termen lung cu o prezență fizică reală, este necesar ca reglementările să fie respectate în mod responsabil.

Fie ca binecuvântarea și providența lui Dumnezeu să fie alături de noi și în anul academic 2020-2021.