Illyefalvi találkozó

A helyszín ezúttal is az illyefalvi KIDA központ volt, ahol a résztvevők másfél napon át néhány témát körüljárva beszélgettek az Intézet és a lelkészképzés aktuális helyzetéről, kérdéseiről.

A felvételeket Kiss Gábor készítette.

2023. július 9-10. között került sor a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet oktatói és az Erdélyi- és Királyhágómelléki Református Egyházkerületek közös találkozására, 2016 óta immár negyedik alkalommal. A rendszeresen megrendezett találkozó célja, hogy a Teológiai Intézetet működtető református egyházi vezetőkkel értékeljük az intézményben folyó munkát, illetve közös tervek szülessenek a KPTI és a fenntartó egyházak jövőbeli együttműködéséről.

În perioada 9-10 iulie 2023, profesorii Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca (ITP) și reprezentanții Eparhiile Bisericilor Reformate din Ardeal și de pe lângă Piatra Craiului s-au întâlnit pentru a patra oară.

On July 9-10, 2023, the teachers of the Protestant Theological Institute and the Reformed Church Districts of Transylvania and Királyhágómellék had their joint meeting for the fourth time.

2021. július 15-16-án tartott negyedik illyefalvi találkozón az erdélyi református egyházak képviselői és teológiai tanárai a lelkészképzés jelenét és jövőjét értékelték.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet református tanárai 2020. július 21-22-én szakmai megbeszélésen vettek részt Illyefalván az Erdélyi Református Egyházkerület képviselőivel. A képgaléria felvételeit Kiss Gábor készítette.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet református tanárai 2020. július 21-22-én szakmai megbeszélésen vettek részt Illyefalván az Erdélyi Református Egyházkerület képviselőivel.

Subscribe to Illyefalvi találkozó