closing the academic year

A 2021-2022. akadémiai évben 23 erdélyi református hallgató zárta le teológiai tanulmányait és tett sikeres magiszteri záróvizsgát. Ősztől Erdély és Partium gyülekezeteiben kezdhetik el lelkipásztori szolgálatukat.

2022. június 26.-án a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében hagyományos ünnepélyes keretek között zárult le a 2021-2022. akadémiai év.

A 2020/2021 tanévzáró ünnepélyen a KPTI rektora évértékelő beszédet mondott, kiosztásra kerültek a jutalomdíjak, átvehették díszokleveleiket a KPTI ötven-, hatvan-, illetve hetven évvel ezelőtt végzett diákjai. A végzős hallgatók beszéddel búcsúztak az Intézet közösségétől.

A felvételeket Rácz Dávid teológus hallgató készítette.

A tanévzáró ünnepélyre rendhagyó módon a kolozsvári Farkas utcai templomban került sor. Az eseményen a rektor évértékelő beszédet mondott és átadásra kerültek az 50, 60, 70 éve végzett lelkipásztorok díszoklevelei is.

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 2021. június 27-én ünnepélyes istentisztelet keretében bocsátotta ki tizenöt református végzős hallgatóját gyülekezeti szolgálatra.

A fényképeket Orbán Alex teológiai hallgató készítette.

În cadrul unei slujbe solemne, în data de 30 iunie 2019 16 studenți au depus un jurământ prin care s-au dedicat să slujească ca preoți vicari în bisericile reformate și luterane.

During the church service on 30 June 2019, a group of 16 students have made a solemn oath to continue to serve as ministers of the Hungarian Reformed and Lutheran congregations.

Kállay Dezső évzáró beszédében értékelte az egyetemi élet kiemelkedő eredményeit, az oktatók és munkatársak tevékenységét, illetve a teológiai hallgatók munkáját. Az 50 és 60 éve végzett lelkipásztorok átvették emlék-okleveleiket.

Pages

Subscribe to closing the academic year