ITP a semnat un acord de colaborare cu Facultatea de Teologie Reformată a Universității Selye János din Slovacia

Acordul are drept scop consolidarea relațiillor existente între cele două instituții în domeniul educației și cercetării.


Universitatea Selye János este prima instituție de învățământ superior de limbă maghiară, acreditată în Slovacia, care funcționează din anul 2004 cu trei facultăți: o facultate teologică, una economică și una pedagogică. Predecesorul ei este Academia de Teologie Reformată Jean Calvin, inființată in anul 1994.

Potrivit acordului bilateral semnat la 26 noiembrie 2015, cele două instituții doresc să consolideze relațiile deja existente între cele două instituții prin combinarea resurselor intelectuale, materiale și instituționale. În acest sens cooperarea va include activități comune din domeniul programelor de educație și de cercetare pentru studenți, profesori și personalul universitar, organizarea programelor comune de conferință, publicații și programe de doctorat.

Acordul a fost semnat de către decanul Facultății de Teologie a Universității János Selye, Dr. Lévai Attila, și de rectorul Institutului Teologic Protestant, Dr. Rezi Elek, cu participarea personalului și a studenților din ambele instituții.