Am citit o carte bună... Discuții despre teologie contemporană (6). Focus: Consiliere spirituală

Nagy Eszter, Balogh Csaba: Am citit o carte bună... Discuții despre teologie contemporană (6). Focus: Consiliere spirituală. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
Tuesday, 2021, Decembrie 14 - 19:00

Omul nu este o mașină, pentru că dacă ar fi, în caz de urgență ar trebui să știm pe ce buton să apăsăm sau ce șurub să strângem pentru ca mașina noastră să funcționeze din nou - spune pastorul și teologul practic Rolf Theolbold, autorul cărții, care prezintă într-un limbaj simplu bazele și posibilitățile consilierii pastorale pe termen scurt. Cât de "scurtă" este această consiliere pe termen scurt? Cum se poate dezvolta un ajutor din fundalul practicii pastorale și al propriei noastre vieți de credință pentru cei care așteaptă și tânjesc după o soluție la problemele și dilemele lor spirituale?

Rolf Theobold: Kurzzeit-Seelsorge. Ein Praxisbuch (Consiliere de durată scurtă. O carte pentru practică) (Vandenhoeck & Ruprecht 2015) va fi prezentată de Nagy Eszter studentă de teologie protestantă pastorală.

Această carte este scrisă pentru toți cei care doresc să-i ajute pe alții din punct de vedere pastoral, dar care adesea au puțin timp la dispoziție pentru acest lucru. Din bogatul repertoriu al metodelor terapeutice moderne de scurtă durată, sunt oferite sugestii practice despre cum pot fi date impulsuri utile și în îngrijirea pastorală într-un timp scurt. Autorul îi încurajează pe cititori să dobândească experiență cu metodele de îngrijire pastorală pe termen scurt prezentate în propria lor practică și să descopere bogăția de posibilități care se pot deschide - în ciuda timpului limitat. Reflecțiile și exercițiile practice sunt menite să conducă la acest lucru.

Data și ora: 14 decembrie 2021 -- marți, ora 19.00. Locație: Institutul Teologic Protestant - Sala 205.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mai multe informații despre această serie: Începând cu anul 2016, cu sprijinul Hilfswerk der Evangelischen Kirchen Schweiz (HEKS) și al unor altor organizații, depozitul de carte al bibliotecii Institutului Teologic se extinde în mod continuu cu cărți de referință de mare valoare, care prezintă principalele tendințe, teme și probleme ale teologiei contemporane. Dorim să dăm viață acestor cărți, să le aducem aproape de public prin discuții și dezbateri în cadrul ITP. În mod informal, la o ceașcă de ceai. Aceste evenimente sunt deschise tuturor celor interesați.

Pe parcursul anului universitar 2021-2022, această serie de evenimente va fi sprijinită de Programul național maghiar de îngrijirea talentelor. O versiune PDF a afișului evenimentului poate fi descărcată din bara laterală din dreapta.

Sponsor