Confereința Centrului de Cercetare Ravasz László în domeniul teologiei practice și misiologiei

Kiss Jenő, Horváth Levente: Confereința Centrului de Cercetare Ravasz László în domeniul teologiei practice și misiologiei. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
Thursday, 2023, Mai 11 - 10:00 - Friday, 2023, Mai 12 - 18:00

În prima zi a conferinței vom discuta despre slujirea noastră pastorală și contextul în care ne desfășurăm activitatea prin intermediul unor prezentări de specialitate.

  • Cum să ne prezentăm slujba bisericească într-un context modern?
  • Cum putem să rămânem sănătoși din punct de vedere spiritual și psihic și să creștem în slujire?
  • Cum am devenit ceea ce suntem și cum ne influențează personalitatea noastră slujirea?

Acestea sunt întrebările principale la care căutăm răspunsuri, pentru a vedea mai clar condiția noastră umană și cum putem fi oameni ai lui Dumnezeu și oameni ai oamenilor.

În forumul organizat în cadrul conferinței, dorim să subliniem modul în care educația și formarea pastorală ne formează în slujirea noastră (însărcinarea), vocația (competența) și personalitatea noastră.

În cea de-a doua zi a conferinței, vom reflecta asupra misiunii actuale a bisericii, de asemenea pe baza prezentărilor unor experți în domeniu.

  • Care este relația dintre istoria mântuirii și interpretarea istoriei în zilele noastre?
  • HCum putem percepe și comunica lucrarea istorică a lui Dumnezeu?
  • Cum să implicăm tânăra generație?

Atelierul din cadrul conferinței oferă o oportunitate de a împărtăși experiențele noastre personale bisericești și teologice cu colegii noștri slujitori, de a găsi interese similare și de a forma o comunitate de lucru.

Înregistrare

Cei interesați se pot înregistra până în data de 28. aprilie 2023. pe următorul link: https://forms.gle/Yp96EjDaRBznr2nQ7