Ravasz László Kutatóközpont: Gyakorlati teológiai és missziológiai konferencia

Kiss Jenő, Horváth Levente: Ravasz László Kutatóközpont: Gyakorlati teológiai és missziológiai konferencia. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
csütörtök, 2023, Május 11 - 10:00 - péntek, 2023, Május 12 - 18:00

A konferencia első napján lelkipásztori szolgálatunkról és szolgálatunk körülményeiről beszélgetünk szakszerű előadások mentén.

  • Hogyan ragadhatnánk meg korszerűen a szolgálatunkat?
  • Hogyan maradhatunk egészségesek a szolgálatban és növekedhetünk abban?
  • Hogyan lettünk azzá, akik vagyunk, és hogyan befolyásolja személyünk a szolgálatunkat?

Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat, hogy tisztábban lássuk ember-voltunkat, illetve azt, ahogyan Isten emberei és emberek emberei lehetünk.

A fórumbeszélgetésben körvonalazni szeretnénk, hogy a lelkipásztorképzés és a továbbképzés hogyan formál minket tisztségünkben (megbízatásunkban), hivatásunkban (hozzáértésünkben) és személyünkben.

A konferencia második napján a magunk és a gyülekezet aktuális küldetését gondoljuk át szintén szakszerű előadások alapján.

  • Hogyan viszonyul egymáshoz az üdvtörténet és korunk történetértelmezése?
  • Hogyan észlelhetjük Isten történelmi munkálkodását, és hogyan közvetíthetjük azt?
  • Hogyan vonhatjuk be abba a fiatal nemzedéket?

A műhelymunka lehetőséget nyújt arra, hogy megosszuk személyes gyülekezeti és teológiai tapasztalatainkat szolgatársainkkal, a magunkéhoz hasonló érdeklődésre találjunk és munkaközösséggé formálódjunk.

Regisztráció

A következő linken jelentkezhet és megnevezheti az igényeit 2023. április 28-val bezárólag: https://forms.gle/Yp96EjDaRBznr2nQ7

Program

Megjegyzés: Az előadás címére kattintva megtekinthető az összefoglaló. Az alábbi szűrőkkel lehet csoportra, illetve az előadás helyszínére szűrni. Az időpontra kattintva hozzáadhatja az előadást a Google Naptárához.

Csoport
Terem