Evaluarea și închiderea anului academic

In cadrul ceremoniei de închidere de duminică seara, Dezső Kállay, rectorul Institutului a reflectat asupra realizărilor și momentelor importante din anului universitar 2015-2016.


În discursul său, rectorul a subliniat în primul rând importanța obținerii reacreditării. În urma vizitei Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, în octombrie 2015 Institutul a fost acreditat cu calificativul "încredere" , fiind un important pas înainte pentru viitor. Reacreditarea masteratului este ațeptată în anul universitar următor.

Rectorul a mulțumit cadrelor didactice și personalului administrativ pentru succesele realizate în anul curent. El a menționat în special Ildikó Kosztin, profesoară de limba română timp de 17 ani, și Brian Johnston, profesor de limba engleză timp de 20 de ani, care intenționează să-și înceteze activitatea în cadrul Institutului Teologic din anul universitar următor.

După menționarea a diferitelor realizări ale cadrelor didactice în domeniul educației și cercetării (detalii accesibile pe site-ul web al ITP), rectorul a subliniat prezența extrem de activă a studenților în diverse proiecte bisericești și sociale, atât în interiorul cât și în afara Institutului.

Contextul activității educaționale și de cercetare a fost asigurată de Biblioteca instituțională, care a gestionat cu succes mai multe granturi importante în anul universitar 2015-2016, inclusiv un grant generos din partea Congregației Grossmunster din Zürich și al Hilfswerk Evangelischen Kirchen Schweiz (HEKS) Literaturdienst (Pentru mai multe informații, vezi siteul Bibliotecii.)

Rectorul subliniat de asemenea sarcinile cele mai importante ale viitorului, care include și regândirea structurilor programelor de studii actuale, ca urmare a unor discuții relevante cu conducerea bisericilor reformate. Planurile de viitor includ de asemenea și reacreditarea școlii doctorale. Mai multe schimbări majore în infrastructura Bibliotecii și a clădirii Institutului sunt proiectate pentru anul universitar următor.

În cadrul acestei ceremonii festive, studenții care și-au dat dovadă de excelență in studii sau în alte activități aferente, au fost onorate cu un cadou de cărți.

În anii precedenți a devenit deja un obicei, ca un semn al relației cu foștii absolvenți și cu biserica, alumni care au absolvit studiile lor de teologie în urmă cu 50 respectiv 60 de ani primesc diplome de aur și de diamant. În anul curent patru dintre acești foști studenți au fost premiate cu diplome de aur și nouă dintre ei au primit o diplomă de diamant.

Ceremonia a fost închisă cu un program scurt al corului mixt al Institutului.