Tanulmányi nap: lelkigondozás, kontextuális terápia

Tanulmányi nap: lelkigondozás, kontextuális terápia. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet | 2010 Apr 27 | 08:30.

2010. április 27-én, kedden, a Protestáns Teológiai Intézet református-evangélikus és unitárius gyakorlati teológiai tanszéke, a Romániai Országos Református Lelkészértekezlettel együtt könyvbemutatóval egybekötött tanulmányi napot szervez. Erre az eseményre abból az alkalomból kerül sor, hogy megjelent M. Michielsen / W. van Mulligen / L. Hermkens (szerk.): Leren over leven in de loyaliteit. Over contextuele hulpverlening című könyvének magyar fordítása (Összetartozásban. A kontextuális segítésről). A könyv, melyet dr. Kiss Jenő teológiai tanár fordított magyar nyelvre, a kontextuális terápiát (lelkigondozást), annak elvi alapjait, valamint általános (házastársi kapcsolat, testvérek kapcsolata) és sajátos alkalmazási területeit (szexuális visszaélés a családban, szenvedélybetegség) mutatja be. A tanulmányi napon elhangzó két előadás bevezet a kontextuális terápiába/lelkigondozásba, az előadásokat követő megbeszélés pedig lehetőséget nyújt az információk elmélyítésére.

Program

  • 10.30-11.00 Megnyitó áhítat, köszöntés
  • 11.00-11.45 Könyvbemutató: Dr. Herman János: Johannes a Lasco és Dr. Kiss Jenő: Hármasban Isten színe előtt. Az ige, az igehirdető és az igehallgató gyülekezet, illetve May Michielsen, Wim van Mullingen, Leen Hermskens (szerk.): Összetartozásban. A kontextuális segítésről című könyveket.
  • 11.45-12.45 Előadás: May Michielsen: Verantwoordelijkheid onststaat in dialoog (A felelősség párbeszédben keletkezik)
  • 12.45-13.15 Kávé-szünet
  • 13.15-13.45 Előadás: Dr. Kiss Jenő: A bizalom, amelyet a bizalom szül. A bizalom, mint a teológia és a pszichológia, a lelkigondozás és a pszichoterápia találkozási pontja.
  • 13.45-14.45 Az előadások megbeszélése

Ha valaki a Teológiai Intézet étkezdéjében szeretne ebédelni, kérjük jelezze ebbéli szándékát április 22-ig a lippay@proteo.hu e-mail címen vagy a 0264-591368-a telefonszámon (PTI Rektori Hivatala).