Nemzetközi konferencia Walter Brueggemann ószövetségi teológiájáról

Balogh Csaba, Kiss Jenő: Nemzetközi konferencia Walter Brueggemann ószövetségi teológiájáról. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
kedd, 2012, Április 24 - 05:00 - szerda, 2012, Április 25 - 15:00

Walter Brueggemann (szül. 1933, Amerikai Egyesült Államok) korunk egyik jelentős protestáns ószövetségi teológusa, a United Church of Christ lelkipásztora. Nevéhez közel 60 könyv és számtalan tanulmány kötődik. Az Ószövetségről írt könyvei között kiemelkedő helyet foglal el Brueggemann Ószövetségi teológiája (Theology of the Old Testament. Testimony, Dispute, Advocacy. Minneapolis: Augburg Fortess 2005). 2012-ben jelenik meg ennek a műnek a magyar nyelvű fordítása (ford. Tunyogi Lehel). Kiváló lehetőség ez arra, hogy egy kétnapos nemzetközi konferencia keretében alaposabban is foglalkozzunk e nagyhatású bibliakutató teológiájával. A konferencián neves előadók tanulmányai mellett Brueggemann Ószövetség teológiájának a szövegeibe is betekintést nyerhetünk a csoportos tevékenységeken keresztül.

További információk:

Részvételi díj: a konferencián való részvétel ingyenes. Aki az Intézet étkezdéjében ebédet szeretne rendelni, annak naponként 10 lejbe kerül, tehát a konferencia teljes idejére 20 lej.
Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze legkésőbb 2012 április 16-ig. A résztvevők számának előzetes felmérése nagyban megkönnyíti a konferencia szervezők munkáját és a csoportmunkák hatékony megszervezését.

Jelentkezési cím: kissjeno@proteo.hu. Tel: 0744833412.