Elindult az új repozitórium, teljes szövegkereséssel, bővülő tartalommal

A Repo > Proteo a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet digitális repozitóriuma on-line tartalmak (dokumentumok, képek) rendszerezett tárolására és közzétételére. Elérés: https://repo.proteo.hu.


A Repo > Proteo a KPTI digitális on-line tárhelye, amely olyan tartalmak (dokumentumok, képek) rendszerezett tárolását és közzétételét teszi lehetővé, amelyek kapcsolódnak az Intézetben zajló oktatási és kutatási tevékenységéhez, illetve amelyek a Teológiai Intézet háttérintézményeként működő romániai református egyház szakmai és tudományos publikációs tevékenységéhez kötődnek.

Ennek értelmében a repozitórium az alábbi adattípusokat gyűjti:

  • az intézmény személyzetének közleményei, nyomtatásban megjelent kutatási eredményei;
  • az intézmény végzős hallgatóinak szakdolgozatai (licenciátusi - BA, magiszteri - MA, doktori - PhD dolgozatok);
  • a kurzusokhoz kapcsolódó elektronikus bibliográfiai anyag;
  • a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet életét dokumentáló médiatartalom (képek, stb.);
  • a romániai református egyházkerületek teológiai vonatkozású szakpublikációi, folyóiratai.

A Repo lehetővé teszi a teljes indexelt szövegkeresést, beleértve a feltöltött fájlok szövegében való keresést is. A keresés eredményét a felhasználók további szűkítőkkel szűrhetik megadott kritériumok szerint (szerző, szakterület, tárgyszavak, megjelenés éve, stb.).

A Repo új verziója követi a legújabb technikai trendeket. A felület magától értetődően mobilbarát. A megjelenített tartalmat hozzáférhetővé teszi külső aggregátorok számára (GoogleScholar stb.), illetve kommunikál a felsőoktatásban használt egyéb, kutatáshoz kötődő bibliográfiai szoftverekkel (pl. a Zoteroval). A Repo magyar, illetve angol nyelvű felületen várja az olvasókat.

Elérés: https://repo.proteo.hu

Jó böngészést kívánunk mindenkinek!