Kató Szabolcs Ferencz Pro Scientia Aranyérmes

Intézetünk neves kitüntetésben részesült diákja 2013. november 18-án vette át az Aranyérmet egy különdíjjal együtt a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.


A Pro Scientia Aranyérem kitüntetést 1988-ban alapították. Ezzel a díjjal kiemelkedő tehetségű fiatal egyetemi hallgatókat jutalmaznak. A díjat kétévente osztják ki 16 alszekcióban 45 olyan fiatal kutató között, akik egyetemi pályafutásuk során kiemelkedőt alkottak egy általuk választott szakterületen (2013 díjazottjainak listája itt olvasható). Kató Szabolcs Ferencz háromszor nyerte el az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia első díját (2011, 2012, 2013), és kétszer lett az Országos Tudományos Diákköri Konferencia első díjazottja (2010, 2012). Pályamunkáit és kutatási eredményeit különböző hazai és külföldi folyóiratokban publikálta.

A nyilvános ünnepségre 2013. november 18-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A díjakat Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke adta át. Kató Szabolcs a társadalomtudományi szekcióban nyert aranyérmet. Erdélyből Fodor János, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem történelem karának diákja részesült még kitüntetésben (humán tudományok szekció). A Pro Scientia Aranyérem mellett mindkét hallgató átvehette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium különdíját is. Gratulálunk a kiemelkedő eredményért!