Évfolyamkirándulás Parajdon

Április 21–23 között Parajdra kirándult a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet harmadik évfolyama. A diákcsoport évfolyamfelelősükkel arra törekszik, hogy fel évente egyszer közösen töltsön el egy hétvégét, ahol kötetlen beszélgetésekkel, szabadidős tevékenységekkel és legfőképpen aktuális témájú bibliaórával erősítse a közösségi érzést.


Április 21–23 között Parajdra kirándult a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet harmadik évfolyama. A diákcsoport évfolyamfelelősükkel arra törekszik, hogy fel évente egyszer közösen töltsön el egy hétvégét, ahol kötetlen beszélgetésekkel, szabadidős tevékenységekkel és legfőképpen aktuális témájú bibliaórával erősítse a közösségi érzést. Ugyanilyen fontos szempont a kirándulások célpontjainak meghatározásában egymás tájegységeinek megismerése, azon erdélyi és partiumi vidékek felfedezése, ahonnan az Isten elhívására válaszoló teológusok érkeznek.

Az őszi félévben reformáció hetében Magyaróra látogattak a harmadévesek Zsigmond Zsolt meghívására. A húsvéti szünidőt követő első hét zárásaként Imre Katalin Parajdra invitálta társait és az évfolyamfelelős tanárt.

Szállásuk a helyi község erdészházában volt, ahol jó elhelyezkedésű környezetben tölthettek el egy hétvégét a hallgatók. Az első nap délutánján megérkező csapat grillezéssel kezdte az összerázódást, ahol a legációs élmények, a humoros élménybeszámolók és a vaskos teológiai viták váltogatták egymást. Vacsora után előkerült a gitár, ahol estébe nyúlóan énekeltük az IKE-dalok ismertebb és kevésbé felkapott darabjait.

A szombati nap délelőttje az egyház és állam kapcsolatát tárgyaló bibliaórával kezdődött. A páli példán (1Kor 9,1–14) tájékozódó ifjúság feladatának ismerte fel, hogy az állam felé az egyház feladata a misszió, magának pedig alázatosan kell szolgálatát végeznie.

Ebéd előtt sor került a Sószoros felfedezésére, majd pedig ebéd után a helyi sós- és édesvizű wellness központ nyújtotta lehetőségek segítették a kikapcsolódást.

Vasárnap a hallgatók részt vettek a helyi istentiszteleten, majd a sóbánya meglátogatásával zárult a kirándulás.

Ének, imádság, nevetés, és pihenés. Ennyi fért bele ebbe a három napba, de örömmel nézünk elébe a következő kirándulásnak.