Évzáró és kibocsátó istentisztelet

2016. július 26-án az akadémiai évzáró istentisztelet keretében 12 magiszteri képzést lezáró református hallgató tett fogadalmat és nyert felvételt az egyházi, gyakornoki szolgálatra.


Az akadémiai évzáró istentiszteleten Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a Lukács evangéliuma 7,46 alapján.

Az igehirdetést követően a júniusi vizsgaszesszióban sikeres magiszteri vizsgát tett teológus hallgatók számára Gyenge János, az Erdélyi Református Egyházkerület tanácsosa a II. Helvét Hitvallás 18. fejezetének 14. pontja alapján idézte emlékezetbe az egyházi szolgák feladatát.

A 2015-2016. akadémiai évben tizenkét hallgató tett fogadalmat arra, hogy a teológus nevet és életmódot, amelyet a Teológiai Intézet falai között viseltek Isten segítségével a jövőben is magukra vállalják:

  • az Erdélyi Református Egyházkerületből kilenc hallgató: Benedek Csongor, Kovács Edith Bella, Kristály László Zsolt, Madaras Mihály Attila, Szakács Zsolt, Székely Szilárd, Szigeti Árpád, Szigeti Simon Emőket, Szövérfi Mihály,
  • a Királyhágómelléki Református Egyházkerületből négy hallgató: Fehérvári István Csaba, Kiss Bálint, Kiss Csilla Ilonka, Vékony Roland Ádám.

A végzős évfolyam nevében Madaras Mihály Attila mondott köszönetet a tanároknak, diáktársaknak, szülőknek, támogató egyházkerületeknek és nem utolsó sorban Istennek az Intézetben eltöltött évekért. A kibúcsúzás baráti kézfogással és áldással zárult.