Leborulva, nyitott szemmel. Kolozsvári Tavaszy-napok 2022

Visky Sándor Béla: Leborulva, nyitott szemmel. Kolozsvári Tavaszy-napok 2022. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
csütörtök, 2022, Március 24 - 09:00 - péntek, 2022, Március 25 - 16:00

A szervezők szándéka egy évente megismétlődő szakmai találkozó megvalósítása. A rendezvény névadója az intézet egykori rangos filozófus-teológusa, Tavaszy Sándor. A meghívott előadók mindazok a magyar protestáns gondolkodók, akik valamilyen tágan értelmezett rendszeres teológiai témában (dogmatika, etika, vallásfilozófia, eszmetörténet, apologetika, felekezetismeret, vallásközi párbeszéd, ökumené stb.) elmélyült kutatást folytatnak és eredményeiket készek élőszóban, valamint publikáció formájában megosztani az érdeklődőkkel. Az előadásokat nem kívánják egyetlen téma ernyője alá szorítani; a szervezők célja keresztmetszetet nyújtani mindazon kérdésekről, amelyek napjainkban a magyar protestáns szisztematikus gondolkodást foglalkoztatják. Az elhangzott tanulmányokból kötetet szerkesztenek, melynek a következő konferencia időpontjáig kell megjelennie.

A konferencia és a kötet munkacíme: A teológia „haszna” a 21. században. Kolozsvári Tavaszy-napok I.

A Doktorok Kollégiuma Rendszeres Teológia Szekciója vezetőségével egyetértésben, ez az alkalom egyúttal a 2022-es évközi szekcióülése lenne.

A dr. Visky Béla és dr. Fazakas Sándor által aláírt hivatalos meghívó innen letölthető.

-------------------------

Forrás: https://reformatus.ro/hirek/elso-alkalommal-szerveznek-tavaszy-napokat

Program

Megjegyzés: Az előadás címére kattintva megtekinthető az összefoglaló. Az alábbi szűrőkkel lehet csoportra, illetve az előadás helyszínére szűrni. Az időpontra kattintva hozzáadhatja az előadást a Google Naptárához.

Csoport
Terem

2022/03/24 csütörtök

Időpont Előadó / Felelős Esemény Csoport

2022/03/25 péntek

Időpont Előadó / Felelős Esemény Csoport