35 éves az Erasmus+ program, amelyben 2014 óta a KPTI is részt vesz

Két és fél év kihagyás után került sor ismét arra a találkozóra, amelyen a felsőoktatási programban résztvevő 72 egyetem képviselője vett részt. A KPTI egy díjjal tért haza.


2022. november 7-9. között zajlott Bukaresti Műszaki Egyetem épületében az az Erasmus+ programért felelős Nemzeti Ügynökség által szervezett találkozó, melyen a felsőoktatási programban résztvevő 72 egyetem képviselője vett részt. Két és fél év kihagyás után találkoztunk újból. A járvány időszakában csak online találkozókra és tájékoztatókra került sor.

Ebben az évben az Erasmus program 35 éves évfordulóját ünnepeltük. Románia 25 éve kapcsolódott be a programba, a Protestáns Teológiai Intézet 8 éve vesz részt ebben a modern peregrinációt támogató programban.

2014-2020 között 474 Erasmus mobilitás valósult meg intézetünkben. Ebből 77 tanulmányi mobilitás volt, 273 hallgatói szakmai gyakorlat, 66 oktatói mobilitás és 58 adminisztratív személyzeti mobilitás. 2020 óta újabb 97 mobilitásra került sor az Erasmus+ program keretén belül.

Már a kezdetektől fogva jó szakmai kapcsolat alakult a Partiumi Keresztyén Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Protestáns Teológiai Intézet Erasmus-koordinátorai között.

Ardelean Tímea és Páll Zita kolleganőkkel a mostani alkalommal is örömmel találkoztunk és büszkén osztjuk meg a hírt, hogy a program keretén belül szervezett kvízversenyt, melyben 25, az Erasmus programmal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolni, a mi csapatunk nyerte meg.